Maya - objects in scene are deselected after moving camera

Questions and answers about 3Dconnexion devices on Windows.

Moderator: Moderators

Post Reply
TahleN
Posts: 4
Joined: Fri May 02, 2014 9:19 pm

Maya - objects in scene are deselected after moving camera

Post by TahleN » Fri May 02, 2014 9:55 pm

In Maya 2013, when I have an object in sub-object mode (vertex, face, edge, etc) and move the camera, that object gets deselected. This happens if I use my Space Pilot or the mouse, but goes away if I unplug the Space Pilot or unload 3DxMaya.mll.

I am on the latest drivers (3.16.3) and have tried a clean uninstall/reinstall of the drivers, deleting my Maya Prefs, and a full reinstall of Maya. None of these have helped.

One thing I have noticed is that when I move the camera (with mouse or Space Pilot) while 3DxMaya is loaded, the following commands are executed after the move: "autoUpdateAttrEd; updateAnimLayerEditor("AnimLayerTab"); statusLineUpdateInputField;" When 3DxMaya is unloaded, these commands do not run. Are they related to this issue?

Has anyone else run into this? How do I fix it?

TahleN
Posts: 4
Joined: Fri May 02, 2014 9:19 pm

Re: Maya - objects in scene are deselected after moving came

Post by TahleN » Sat May 03, 2014 10:10 am

After more searching, it looks like this issue is being investigated here: viewtopic.php?f=25&t=5107. I will follow this there.

Fred
Moderator
Moderator
Posts: 997
Joined: Wed Dec 06, 2006 7:15 am
Location: Rochester, NY
Contact:

Re: Maya - objects in scene are deselected after moving came

Post by Fred » Mon May 05, 2014 9:13 am

That post was from 2012.
You are using an outdated driver?
The currently supported driver is 3.17.8

Uninstall the driver you have.
Perform a clean install, the profiles may not work correctly with the newer driver.
http://www.3dconnexion.com/faq/28

Spomo
Posts: 2
Joined: Thu May 08, 2014 8:01 am

Re: Maya - objects in scene are deselected after moving came

Post by Spomo » Thu May 08, 2014 8:06 am

I have the EXACT same problem.

I am using the latest drivers (10.0.22) and have not have any other drivers installed.

Running Maya 2015, on a Dell T3610 with all ISV certified drivers, including the certified driver from Nvidia for Maya 2015.

Does anyone know of any work arounds? It is really slowing me down....

Thanks.

-Spo-

Fred
Moderator
Moderator
Posts: 997
Joined: Wed Dec 06, 2006 7:15 am
Location: Rochester, NY
Contact:

Re: Maya - objects in scene are deselected after moving came

Post by Fred » Thu May 08, 2014 3:08 pm

Try the workaround from this link
viewtopic.php?f=25&t=5107.

drjones76
Posts: 1
Joined: Mon Nov 24, 2014 3:36 am

Re: Maya - objects in scene are deselected after moving came

Post by drjones76 » Mon Nov 24, 2014 3:39 am

Hi

I have exactly the same problem and here is my config:
OSX Mavericks
Maya 2015
SpaceMouse Pro vith drivers v. 10.2.0

I will try to use the workaround in the other post...

Post Reply