Roll issue on 3DxWare 10

Questions and answers about 3Dconnexion devices on Windows.

Moderator: Moderators

UtaSH
Moderator
Moderator
Posts: 3712
Joined: Mon Nov 27, 2006 10:34 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by UtaSH » Tue Nov 18, 2014 6:05 am

Hi all,

I apologize if the new driver release disappoints you. We are tracking the issue described here internally as bug #6737 ("Model moves in wrong direction when axis reversed").

We need a certification for the fix for bug #6737 and rely on external resources with that. We are working on this but if we would have waited for this the release would have to be postponed for an indefinite time. I will update you as soon as we have the fix released.

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Sun Nov 30, 2014 2:20 pm

I signed up just to let you know that i was reading this thred thinking this bug makes new 3d connexion users loose confidence in the product,

I used the product at another company and it worked great!

I thought i was Crazy when i switched to creo...

I tryed to use it all day last week and almost returned the product.

ill be trying the down grade now.

Please update me when the new software is available. (I like the new software interface)

Cheers

UtaSH
Moderator
Moderator
Posts: 3712
Joined: Mon Nov 27, 2006 10:34 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by UtaSH » Mon Dec 01, 2014 6:13 am

Hello mgn,

please note that the issue is not related to the application that you are using with it, but to the fact that you changed the "Zoom Direction" In the "Advanced Settings".

pball
Posts: 43
Joined: Thu Aug 21, 2014 2:26 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by pball » Mon Dec 01, 2014 7:45 am

UtaSH I just want to comment that the way you said that makes it seem like it's the users fault for changing a setting. This is because of a lack of quality testing before releasing a new version and allowing an easily noticed bug through to release.

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Mon Dec 01, 2014 6:06 pm

ok, please correct the issue on version 10.1

The earlier versions are now crashing my Creo
both version 3.16 and others

Can you estimate when you will have updated the reverse direction glitch?

pball
Posts: 43
Joined: Thu Aug 21, 2014 2:26 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by pball » Wed Dec 03, 2014 1:18 pm

Sadly they already said it'd be fixed in the recent update, but they failed to get the fix in that update and I doubt they'll give much of an eta.

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Wed Dec 03, 2014 2:10 pm

damn, well meanwhile my fix is

1 Open creo
2 install 3d connexion 3.18 software
3 CAD, enjoying this Sweet device (and hoping for no crashes)
4 finish the day by uninstalling 3.18

If i open Creo before i install the program it works. If i install the program and then open Creo will not open

This problem doesnt happen with V10.1

I really look forward to this update

UtaSH
Moderator
Moderator
Posts: 3712
Joined: Mon Nov 27, 2006 10:34 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by UtaSH » Thu Dec 04, 2014 3:07 am

Hello mgn,

which version of Creo 3 do you have? There is a known issue with early versions of Creo 3.0 64bit. PTC fixed this in M010.

What kind of error do you get if you first install and start the driver and then start Creo?

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Thu Dec 04, 2014 3:25 pm

hi Utash

i have Creo 3.67 and i must run 3d connexion V16.3 or 18.0 because the V10 Roll issue Drives me crazy.

I would be delighted to hear you have an update for me

kind regards,

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Wed Dec 10, 2014 5:15 pm

Hi Utash,

can you investigate what alternatives i have ?

and please send the most relevant link to old software that will work?

everyday i Need to uninstall and install while running Creo just to get the mouse to work.

I look forward to hearing from you

MGN

jwick
Moderator
Moderator
Posts: 2833
Joined: Wed Dec 20, 2006 2:25 pm
Location: USA
Contact:

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by jwick » Fri Dec 12, 2014 3:54 am

The fix to the OP problem (small movement in the opposite direction) has been [finally] released in 3DxWare 10.2.1.

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Sun Dec 14, 2014 7:59 pm

thankyou i will try now

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Sun Dec 14, 2014 8:19 pm

Its not correct yet.

It seems all the navigation sensors dont work simulations. the all in-gauge independently

v16 and v18 are fine... the new v10.2 is not

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Sun Dec 14, 2014 8:20 pm

mgn wrote:Its not correct yet.

It seems all the navigation sensors dont work simulations. the all engage independently

v16 and v18 are fine... the new v10.2 is not

mgn
Posts: 12
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:14 pm

Re: Roll issue on 3DxWare 10

Post by mgn » Mon Dec 15, 2014 2:30 pm

can you please acknowledge this issue?

I you dont understand it i can explain in more detail

mgn

Post Reply