Change the default button settings

Questions and answers about 3Dconnexion devices on Windows.

Moderator: Moderators

Post Reply
Alexscouce64
Posts: 14
Joined: Fri Jan 10, 2020 1:02 am

Change the default button settings

Post by Alexscouce64 » Tue Apr 28, 2020 11:49 pm

Image

Good morning all

I would like to know if it was possible to change the default button configuration so as to avoid having to reconfigure the buttons on each software, especially on the office. It's possible ?

Thank you

Alexscouce64
Posts: 14
Joined: Fri Jan 10, 2020 1:02 am

Re: Change the default button settings

Post by Alexscouce64 » Tue Apr 28, 2020 11:55 pm

Image
Good morning all

I would like to know if it was possible to change the default button configuration so as to avoid having to reconfigure the buttons on each software, especially on the office. It's possible ?

Thank you
[/quote]

luping
Posts: 316
Joined: Wed Mar 20, 2019 5:54 pm

Re: Change the default button settings

Post by luping » Wed Apr 29, 2020 12:39 am

The default button settings that come with 3DxWare installation are actually like a basic template for you to modify to suit specific application setting, so it's the default settings.

Alexscouce64
Posts: 14
Joined: Fri Jan 10, 2020 1:02 am

Re: Change the default button settings

Post by Alexscouce64 » Wed Apr 29, 2020 2:02 am

Okay, but can we change this model in order to have the buttons we want in all applications, without having to configure them one by one if we have the same configuration of buttons on all applications ?

jwick
Moderator
Moderator
Posts: 2742
Joined: Wed Dec 20, 2006 2:25 pm
Location: USA
Contact:

Re: Change the default button settings

Post by jwick » Wed Apr 29, 2020 3:15 am

You want to change all of them on every single application?
Or just some buttons for some applications?

luping
Posts: 316
Joined: Wed Mar 20, 2019 5:54 pm

Re: Change the default button settings

Post by luping » Wed Apr 29, 2020 3:43 am

Alexscouce64 wrote:
Wed Apr 29, 2020 2:02 am
Okay, but can we change this model in order to have the buttons we want in all applications, without having to configure them one by one if we have the same configuration of buttons on all applications ?
Right click 3Dconnexion tray icon, open 3Dconnexion properties,
click 'More >', click 'export settings', and choose the configurations you'd like to export, or even tick 'Export Button Configuration only',
click 'OK' to open the save dialog window and save it to the place or storage media you like.
Copy the exported *.3dxz file to a IT support guy and may be you can put it at a central server in your company, so every PC with 3DxWare installed and 3Dconnexion SpaceMouse device plugged can access it.

It's not possible to upload any screenshots, the phpBB forum webpage just said:
Error
Sorry, the board attachment quota has been reached.
: (

Alexscouce64
Posts: 14
Joined: Fri Jan 10, 2020 1:02 am

Re: Change the default button settings

Post by Alexscouce64 » Wed Apr 29, 2020 4:37 am

I may not have made myself clear because I am French and I use a translator.

I would just like to modify the default button configuration which is proposed by the 3DxWare software, instead of modifying the buttons on each application each time.

Because my personal configuration of buttons is the same on all office applications, so it's very annoying to repeat the same operation for all applications in windows.

In addition, in windows itself, 3dXware detects a different application for each type of folder, window, etc. This makes the number of button configurations far too large ...

I hope I have been clearer this time ...

jwick
Moderator
Moderator
Posts: 2742
Joined: Wed Dec 20, 2006 2:25 pm
Location: USA
Contact:

Re: Change the default button settings

Post by jwick » Wed Apr 29, 2020 4:48 am

Do you use the SpaceMouse Pro with 3D applications? Or just Office & Windows apps.

It is possible to assign buttons globally, but then they would also be assigned in your 3D apps.

Alexscouce64
Posts: 14
Joined: Fri Jan 10, 2020 1:02 am

Re: Change the default button settings

Post by Alexscouce64 » Thu Apr 30, 2020 7:48 am

Hello, I use the 3D spacemouse for Topsolid-Sketchup, but also in office automation.

I have specific button settings for the 2 software, but for everything else I would like the same configuration whether in Windows navigation, excellent Powerpoint etc ...

If I could modify the default parameters proposed by 3dXware I would have only one operation to do for all the others.

The problem with 3DxWare is that it detects a different application in windows depending on the type of window that you open, if you are on the desktop, if you are in the configurations ... It calculates an unimaginable number different applications when browsing Windows.

Hence my motivation to want to configure the default buttons. I do not know if I am explicit enough, but I can not formulate my request otherwise.

Thanks again for trying to help me, I appreciate it.

jwick
Moderator
Moderator
Posts: 2742
Joined: Wed Dec 20, 2006 2:25 pm
Location: USA
Contact:

Re: Change the default button settings

Post by jwick » Fri May 01, 2020 6:26 am

It's possible, but horribly difficult to do this, ATM. It may be easier in a future release. Stay tuned.

Post Reply